Om utställningen

Berättelser inifrån Akademiska är en fotoutställning om ett jobb nära sorg och livsglädje. Att arbeta hos oss är ofta tufft samtidigt som det är givande och livsviktigt. Den här utställningen är vårt sätt att berätta om hur vi och våra kollegor varje dag gör otroliga insatser för våra patienter.

Så är det att jobba hos oss

Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Både hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. Vi har samlat in fragment, bitar och delar av det.

En osminkad verklighet

På ett ärligt och osminkat sätt visar vi vår verklighet och vårt dagliga arbete. Några av de här berättelserna kan du ta del av i utställningen. Syftet är att ge en inblick och större förståelse för hur det är att jobba på ett sjukhus. Vi hoppas även kunna inspirera fler att vilja jobba med oss. Har du en egen berättelse? Dela den gärna med oss här.

Vi står bakom utställningen

Att göra en fotoutställning som hyllar kollegor och medarbetare föddes som en idé av HR- och kommunikationsavdelningarna på Akademiska sjukhuset. Det är fotografen Agnes Stuber som har porträtterat oss och vårt dagliga arbete på sjukhuset. Utställningen är framtagen av den kreativa kommunikationsbyrån Coreworkers på uppdrag av Akademiska sjukhuset.

Se utställningen i Gränbystadens galleria

Mellan den 1–11 april 2022 kan du även ta del av utställningen fysiskt i Gränbystadens galleria i Uppsala. Välkommen! 

Om Akademiska sjukhuset

Akademiska sjukhuset i Uppsala är ett av Sveriges största sjukhus. Vi har många olika roller –
länssjukhus, specialistsjukhus, utbildningssjukhus och forskningssjukhus. I vardagen flyter de olika
rollerna ihop. På så sätt uppstår förutsättningen för, och förklaringen till, den erfarenhet, kompetens
och omtanke som finns hos varenda en av alla 8 500 medarbetare som jobbar här. Vi jobbar ständigt
för att nå vår vision: att vara det ledande universitetssjukhuset som skapar störst värde för
patienterna. Akademiska sjukhuset är en del av Region Uppsala.